Private-banking.nu - Jämför, matcha och byt

Private-banking.nu – Jämför, matcha och byt private banking och kapitalförvaltning

- Har du gjort stora vinster som företagare och vill investera ditt kapital och få hjälp med skattefrågor?
- Ärvt stora summor pengar och behöver någon som kan förvalta dem åt dig?
- Tjänat mycket pengar på kort tid och är osäker på hur de ska hanteras?
- Missnöjd med din nuvarande kapitalförvaltare och vill byta till en annan rådgivare?

Private-banking.nu hjälper dig att hitta banker eller finansbolag som kan placera ditt kapital på ett tryggt och säkert sätt.

Private banking består av kapitalförvaltning och personlig rådgivning

Med private banking avses vanligtvis en banktjänst med kapitalförvaltning och personlig rådgivning, riktad mot förmögna privatpersoner, företag och stiftelser. Hanteringen av dina tillgångar och din privatekonomi läggs på ett bolag som sköter om den åt dig, för att säkra och öka avkastningen och samtidigt undvika onödiga risker. Vanligtvis sätter banken ihop ett paket av tjänster som är skräddarsytt för dig och din situation.

Vanligt förekommande finansiella tjänster är aktiehandel, fondförvaltning, handel med ränteinstrument och derivat samt valutahandel (forex). Övrig rådgivning rör olika relaterade områden som juridik: skatterätt, familjerätt, gåvo- och arvslagstiftning, fastighetsrätt, förmögenhetsrätt samt skatterätt, skatterådgivning och deklarationshjälp. Därtill kommer olika råd kring försäkringar. Även pensionsfrågor som pensionsplanering och pensionsförsäkringar brukar kunna ingå. Till detta kommer ibland vanliga banktjänster: bankkonton, räntesparande, lån och kontokort.

Private banking kan även bestå av finansiella tjänster för företagare såsom företagsförmedling, företagsfinansiering och privatkapitalinvesteringar.

De största aktörerna inom private banking är i dag storbankerna, sett till antalet kunder. Därtill finns ett antal finansbolag och nätbanker. Vissa förvaltare ställer krav på storleken på sina potentiella kunders förmögenheter, från någon miljon kronor till tiotals miljoner kronor. Ofta betalas en startavgift för vissa grundtjänster. Till det kommer andra fasta avgifter eller rörliga kostnader, beroende på vilka tjänster du önskar använda dig av.

Private banking – långa relationer ger högre lönsamhet

Privatpersoner använder private banking-tjänster av olika skäl. För att få högre avkastning på sitt kapital med hjälp av trovärdiga och kunniga finansiella rådgivare. För att inte behöva ta tid till att lära sig att hantera placeringar och slippa oroa sig över sina tillgångars tillväxt. För att få hjälp att planera sin ekonomiska framtid samt att alltid ha en trygg tillgång till kapital och krediter. Valet av och förtroendet för den personliga rådgivaren och private banking-bolaget är därför av yttersta vikt.

Även bankerna tjänar på private banking. Ju längre tid de har möjlighet att lära känna dig och dina önskemål, desto bättre kan de anpassa sina erbjudanden till dig. Därmed blir även du som kund mer lojal mot banken. De vet vad du vill ha och kan därmed minska sina kostnader för marknadsföring och oönskade produkter.

Undvik riskerna med dåliga finansiella rådgivare

Har du otur kan du råka ut för en rådgivare som inte passar dig. Det kan röra sig om en kapitalförvaltare som investerar bara i sina egna, underpresterande produkter, som inte rekommenderar bättre eller mer prisvärda produkter hos andra bolag. De kan utge sig för att vara oberoende, utan att vara det. Kanske tar de ut för höga avgifter eftersom de tror att du inte bryr dig om priset. Saknas rätt tillstånd kan du gå miste om insättningsskydd, har bolaget dåliga finanser, undermålig eller brottslig ledning, kan hela din förmögenhet riskeras.

Hur jämföra private banking-bolag och erbjudanden inom rådgivning?

Private banking har tidigare handlat mycket om nätverk och personliga relationer. Många som väljer kapitalförvaltare gör det enkom baserat på rekommendationer från vänner och bekanta, utan kännedom om alternativ och utan att göra någon jämförelse mellan leverantörerna innan valet. Men det går att göra ett klokare val, genom att utvärdera private banking-företagen ifrån deras tjänsteutbud, servicenivåer och priser och välja den som ger dig bäst erbjudande.

Private-banking.nu hjälper dig välja rätt ekonomisk rådgivare

Private-banking.nu samlar in och jämför erbjudanden från olika private banking-bolag för din räkning. En matchning utförs sedan, baserad på din personliga förmögenhetsprofil och de tjänster som de olika kapitalförvaltarna och förmögenhetsrådgivarna erbjuder. Vi står på din sida och följer dig genom hela processen.

Att jämföra private banking-bolag ökar möjligheten att du får ett bra erbjudande som passar just dina önskemål och dina förutsättningar. Vi kontrollerar också att bolaget har de nödvändiga tillstånd som krävs för att bedriva private banking-verksamhet, samt varnar om bolaget fått många klagomål.

Läs mer...

Våra tjänster

Vad är private banking?